Кількість
|
Вартість
|
||
|
Безбаластне калійне добриво, з високим вмістом "органічної" форми калію, збагачене комплексом органічних кислот.
Хімічний склад та властивості:
- K2O - 36% (360 г/л)
- рН – 6,5-8,0
*Може опціонально містити комплекс мікроелементів
- Збагачено комплексом органічних кислот
- Не містить баластних компонентів
- Густина – 1,40-1,47 кг/л
Дія і вплив мікродобрива
Препарат містить калій у вигляді сполук з органічними кислотами, що є:
- ідеальним джерелом калію для листового живлення - до 5 разів краще поглинання;
- органічні кислоти, що входять до складу продукту, швидко асимілюють у рослинах і легко перетворюються на вуглеводи, що сприяє поліпшенню дозрівання плодів та ягід і їх смакових якостей.
Калій та регулювання водного обміну і газообміну в листках рослин.
Вплив калію на накопичення вуглеводів.
Калій є рухомим елементом і знаходиться в сольовій формі в клітинному соку. Від його концентрації залежить рух води в рослині та швидкість дихання. Калій регулює процеси транспірації і дихання, контролюючи відкриття і закриття продихів (див. мал.), тому при достатній кількості калію підтримується тургор (вміст рідини в клітинах) і скорочуються втрати води (в’янення рослин) в умовах посухи та спекотної погоди.
Калій сприяє росту судин ксилеми, покращуючи, таким чином, можливість транспорту цукрів і накопичення вуглеводів.
Високоефективна формуляція «органічного» калію «Квантум-К36» забезпечує ефективне та швидке поглинання і засвоєння калію через листову поверхню.
Компанія «Квадрат» пропонує функціональні препарати Квантум К36 та Квантум Аквасил для підживлення рослин в умовах посухи та спекотної погоди, застосування яких дозволяє суттєво зменшити негативний вплив високих температур та недостачі вологи. Кремнійвмістне добриво Квантум Аквасил проявляє також широку антистресову дію: проти посухи, спеки, морозу, полягання, шкідників, хвороб та інш..
Добриво Квантум К36 також використовується з метою підвищення вуглеводів у плодах та їх смакових якостей завдяки великому вмісту калію у суміші з органічними кислотами.
Технологія застосування
В умовах дефіциту калію (зокрема за результатами візуальної чи лабораторної діагностики) для всіх культур (особливо для плодово-ягідних та овочевих) рекомендується виконувати повторні обробки з інтервалом 7-10 днів. Для досягнення кращих результатів рекомендуємо виконувати підживлення в комплексі з іншими препаратами згідно з технологічними схемами для відповідної культури.
Обприскування
Під час проведення листового (позакореневого) підживлення витрата робочого розчину: для польових, овочевих культур - 200-400 л/га, для винограду та плодових культур - 500-1000 л/га. Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента. Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря 10-25°С, швидкість вітру до 5 м/с.
Застереження. Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінювання та сильного вітру.
Сумісність з іншими агрохімікатами
Можливе сумісне внесення «Квантуму» разом із засобами захисту рослин та іншими добривами, але не рекомендується суміщати підживлення з обробкою гербіцидами у ранні фази розвитку рослин. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів - тестове приготування робочого розчину не повинно давати осад. Допускається незначне помутніння.
Рекомендовані норми витрати мікродобрива Квантум К36 ("ОРГАНІЧНИЙ" КАЛІЙ)
Польові культури
Культура | Фаза росту і розвитку | Норма витрати, л/га (л/т) |
Озима і яря пшениця, озимий і ярий ячмінь | Молочно - воскова стиглість (ВВСН 83-87) | 1,0 |
Озимий і ярий ріпак, гірчиця | Формування насіння (ВВСН 71-79) | 1,0 |
Соя, горох | Формування бобів (ВВСН 71-79) | 2,0 |
Овочеві культури
Культура | Фаза росту і розвитку | Норма витрати, л/га (л/т) |
Картопля | Цвітіння (ВВСН 65-69) | 2,0 |
Томати, перець, баклажани | Формування плодів (ВВСН 71-79) | 3,0 |
Морква | Ріст коренеплода (ВВСН 41-49) | 3,0 |
Цибуля, часник | Формування цибулин (ВВСН 45-49) | 4,0 |
Плодово-ягідні культури
Культура | Фаза росту і розвитку | Норма витрати, л/100 л води |
Зерняткові та кісточкові, ягідні культурі | Ріст плодів до збору врожаю (ВВСН 74-89) | 0,3 - 0,5 |
Ріст ягід (ВВСН 71-79) | 0,3 - 0,5 | |
Достигання ягід (ВВСН 81-89) | 0,3 - 0,5 | |
Горіх | Розвиток та дозрівання плоду (ВВСН 75-89) | 0,4 - 0,5 |